BiH

Komšić i Džaferović zbog hapšenja Vranja odustali od puta u Beograd

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je doći na sastanak u Predsjedništvo BiH, na koji ga je pozvao predsjedavajući Željko Komšić. Đorđevićeva sekretarica obavijestila je Komšićev kabinet da ambasador ne želi doći, potvrđeno je za N1 iz Kabineta Željka Komšića.

Šefik Džaferović - Twitter

Tema “hitnog” sastanka je trebalo biti hapšenje Edina Vranja, bh. državljanina koji je u nedjelju uhapšen u Priboju kojeg srbijansko pravosuđe sumnjiči za ratne zločine u Goraždu.

Kako je rečeno za N1, ovo je prvi puta od rata do danas da je ambasador neke države u BiH odbio doći na sastanak u Predsjedništvo BiH.

Iz Kabineta su nam potvrdili kako je zbog svega navednog otkazan odlazak Željka Komšića, ali i Šefika Džaferovića na Samit nesvrstanih povodom 60. godišnjice prve konferencije ovog Pokreta čiji je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh