BiH

U Sarajevu okončani protesti za Dženana i Davida

Završeni su protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića u Sarajevu koji su počeli u 13 sati ispred Narodnog pozorišta.

Protesti za Dženana i Davida

Prema neslužbenim informacijama na protestima je bilo oko 10.000 ljudi. Nakon protesta ispred Narodnog pozorišta, Muriz Memić je građane pozvao da dostojanstvenom šetnjom pođu do Trga Bosne i Hercegovine, prenosi “Novi“.

Muriz Memić je danas pročitao zahtjeve:

Ja ću sada pročitati zahtjeve: otvaranje istrage za ubistvo u što kraćem roku, ubistvo Dženana i Davida, prijem na sastanak kod predsjednka Ustavnog suda BiH, sastanak u VSTV-u u roku od sedam dana, prijem kod glavnog federalnog tužioca u roku od sedam dana, smjena Sabine Sarajlije u roku od mjesec dana, kao i Dalibora Vreće. Dajemo im vremena mjesec dana da imaju vremena da provedu postupak. Suspenzija i procesuiranje Dalide Burzić u roku od mjesec dana. Vjerujem da će shvatiti ovo ozbiljno“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh