BiH

U prvoj polovini sedmice meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme

Danas će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kratkotrajni lokalni pljuskovi mogući na području Hercegovine

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a lokalni pljusak je registrovan na istoku i jugoistoku Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog saveza (FHMZ), temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 10; Bihać 11; Bugojno, Livno i Sanski Most 12; Bijeljina i Tuzla 13; Banja Luka, Doboj, Grude, Sarajevo i Zenica 14; Gradačac i Široki Brijeg 15; Trebinje 19; Mostar i Neum 20 stepeni Celzijusa.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni lokalni pljuskovi mogući na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će vrijeme u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen Celzijusa.

U utorak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 19 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 31 stepen Celzijusa.

U srijedu je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 19 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena Celzijusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh