BiH

U Srebrenici manje učenika prvog razreda nego prethodnih godina

Za učenike koji putuju Općina Srebrenica je i ove, kao i prethodnih godina, obezbijedila besplatan prevoz

U dvije osnovne i jednoj srednjoj školi u Srebrenici jutros je počela nova školska godina. U prvi razred osnovne škole na području općine Srebrenica upisana su 34 učenika. U Prvoj osnovnoj školi Srebrenica upisano je 30, a u Osnovnoj školi “Kosta Todorović“ Skelani pet učenika prvog razreda.

Jasna i Mustafa Avdić su u prvi razred ispratili sina Harisa.

“Sretni smo, i uzbuđeni. Ovo je novi korak u životu naše djece i nadamo se da će biti sretni i uspješni“, rekla je Jasna koja pored Harisa u školi ima još dvije kćerke.

Ukupno na području općine Srebrenica nastavu u osnovnim školama pohađa oko 500 osnovaca, a ove godine je upisan manji broj učenika prvog razreda nego što je to bilo u proteklim godinama.

Za učenike prvog razreda organizovan je svečani prijem, a predstavnici općine na čelu sa načelnikom Mladenom Grujičićem prvačićima su uručili prigodne poklone i poželjeli sretan početak školovanja i školske godine. Za učenike koji putuju Općina Srebrenica je i ove, kao i prethodnih godina, obezbijedila besplatan prevoz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh