BiH

Ko je mladić koji je Sebiji nosio kišobran i koji je bio svjedok na vjenčanju? Dobio je posao vrijedan milione!

Brojne zvanice jučer su se odazvala na vjenčanje kćerke Bakira i Sebije Izetbegović – Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića.

Sebija Izetbegović - Slobodna-bosna

Prema informacijama koje su bile dostupne, više od 250 pažljivo probranih zvanica stiglo je u hotel Evropa gdje je svadba od milion maraka bila organizirana, piše “Crna-hronika“.

No, jedan gost posebno je intrigirao.

Prvo se pojavio na fotografijama ispred Begove džamije, gdje je bilo šerijatsko vjenčanje, i to kako nosi kišobran Sebiji Izetbegović.

Kasnije se vidi da je bio i kum na vjenačanju Jasmine i Ćamila.

Ko je lik?

Zove se Omar Musabegović. Nekada je bio suvlasnik poznatog sarajevskog kafića ‘Pravda’ u centru grada. Inače je jako dobar prijetelj Jasmine Izetbegović, koji je uz nju bio i kada ju je zaručio youtuber Adnan Cerić Cerix.

No, u poslovnom smisli Musabegović je brzo napredovao i širio se.

Zanimljivo je da je Bakir Izetbegović u januaru 2018. godine najavio izgradnju autoputa, a da je već u februaru Musabegović registrova firmu Aksiom Invest u Beogradu, čija je djelatnost izgradnja autoputeva.

No, to nije sve. Musabegović je zastupnik turske firme u Beogradu Tasyapi koja je i dobila posao gradnje autoputa Sarajevo – Beograd, a koji bi finansirala Turska.

Firma Tasyapi je prije izvijesnog vremena registrirala i ogranak u Sarajevu.

Musabegović je zbog toga i prije dva dana bio kod državnog ministra prometa i komunikacija Vojina Mitrovića. Tad je zaključeno da je kompanija Tasyapi spremna da gradi dio autoputa od Rače do Bijeljine.

Zanimljivo je da je, prema pisanju Novosadske hronike, Musabegović i hapšen.

Kako navode, firma Tasyapi koju je zastupao Musabegović, gradila je stanove za pripadnike ‘bezbednosti’ u Nišu i Vranju, ali i još nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

“U martu 2019. godine je baš zbog projekta izgradnje jeftinih stanova privedeno petoro ljudi, uključujući i direktora ogranka turske firme u Srbiji, Omara Musabegovića, zbog sumnje da su primali mito prilikom angažovanja podizvođačke firme”, navodi list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh