BiH

KO JE UOPŠTE UNUKA ALIJE IZETBEGOVIĆA o čijoj svadbi bruji BiH: Gdje je rođena i čime se bavi

Milion konvertibilnih maraka navodno je potrošeno na bosanskohercegovačko vjenčanje godine.

Bakir i Jasmina Izetbegović - Faktor.ba

U Sarajevu su se jučer vjenčali Jasmina Izetbegović, kći Bakira i unuka Alije Izetbegovića, i Ćamil Humačkić, vlasnik IT firme koja posluje u Njemačkoj.

Gotovo svi mediji u regiji prenijeli su vijest o Jasmininoj svadbi, a najveću pažnju na vjenčanju, umjesto mladenke, dobio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji je bio svjedok na vjerskom vjenčanju. Erdogan je prije vjenčanja obišao grob Jasmininog djeda Alije Izetbegovića, a kasnije se jedva probio kroz Sarajevo kroz masu koja ga je htjela vidjeti.

U Begovoj džamiji u Sarajevu dočekali su ga roditelji mladenke, a njegove obožavatelje oduševilo je kad su čuli kako “uči Kur’an” na ceremoniji vjenčanja.

Ko je uopće Jasmina Izetbegović?

Mladenka koja je danas ostala u sjeni svog poznatog kuma, Jasmina Izetbegović, jedino je dijete Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije.

Jasmina Izetbegović vlasnica je marketinške agencije FabCat Creative, koja, prema navodima Avaza, ima milionski promet zahvaljujući poslovima s državnim firmama u Sarajevu.

Izetbegovićeva kći rođena je u Nizozemskoj, a u Sarajevu je završila studij grafičkog dizajna. Školovanje je nakon toga nastavila u Amsterdamu, gdje je završila poslijediplomski studij i kasnije postala vlasnica i direktorica marketinške agencije. Bila je zaručena s Adnanom Cerićem, bosanskohercegovačkim YouTuberom, koji je tokom veze s Jasminom YouTube zamijenio pozicijom direktora u Agenciji za statistiku BiH.

Njezin odabranik Ćamil Humačkić, koji je navodno izdvojio milijun maraka za vjenčanje, vlasnik je IT firme u Njemačkoj. Od svoje novopečene supruge mlađi je osam godina, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh