BiH

U Republici Srpskoj počela vakcinacija djece protiv korona virusa

U Republici Srpkoj danas je počela vakcinacija djece protv korona virusa, saopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

dijete vakcina - Institut za javno zdravstvo RS - N1

U regionalnom centru Instituta u Zvorniku danas je vakcinisan petnaestogodišnjak, među prvima ovog uzrasta sa regije koju pokriva centar u Zvorniku.

Iz Instituta pozivaju sve roditelje, ukoliko žele, da dovedu svou djecu stariju od 12 godina na vakcinaciju protiv korona virusa.

Vakcinaciju mogu obaviti u pripadajućim domovima zdravlja, odnosno vakcinalnim centrima/punktovima ili u regionalnim centrima Instituta. prenosi “N1“.

Vakcina protiv proizvođača Pfizer/BioNTech odobrena je za upotrebu kod djece starije od 12 godina.

Prije vakcinacije je neophodno da nadležni doktor utvrdi da ne postoje kontraindikacije, niti privremene niti trajne. Zahtjev za vakcinaciju za maloljetnu djecu potpisuje roditelj/staratelj


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh