BiH

U BiH sunčano za vikend, od ponedjeljka promjena vremena

U ponedjeljak se prije podne očekuje naoblačenje na području Krajine i u drugoj polovini dana oblačnost bi se trebala širiti na ostale dijelove Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni i Hercegovini se tokom vikenda očekuje sunčano vrijeme sa temperaturama do 36 stepeni Celzijusa, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka jutros je izmjerena na Ivan-sedlu i to 12 stepeni, zatim Bihaću i Prijedoru 13, Bugojnu i Sanskom Mostu 14, Banjaluci i Livnu 15, Doboju, Grudama, Sarajevu i Zenici 16, Bijeljini i Tuzli 17, Gradačcu 20, Trebinju 22 i Mostaru 25 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena, na jugu zemlje do 36.

I drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U ponedjeljak se prije podne očekuje naoblačenje na području Krajine i u drugoj polovini dana oblačnost bi se trebala širiti na ostale dijelove Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Od večernjih sati i tokom noći na utorak širom Bosne se očekuje kiša i pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 29 i 33, u Krajini od 24 do 28 stepeni, a na jugu zemlje od 33 do 36.

U utorak u Bosni se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka, pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh