BiH

NOVI TREND: MAROKANCI I LIBIJCI SVE ČEŠĆE SKLAPAJU BRAKOVE U BH. GRADU

U grad na Vrbasu sve češće dolaze i stranci kako bi sklopili brak, a za prvih sedam mjeseci sklopljeno je čak 70 brakova u kojima je jedan od supružnika bio stranac, a među njima su bili i Marokanci, Turci i Libijci.

Vjenčanje - Ilustracija/z1035.com

Kako su potvrdili iz Gradske uprave za Nezavisne novine, najveći broj stranih državljana koji su se odlučili za sklapanje braka u Banjoj Luci bio je iz Srbije i Hrvatske.

Manji broj državljana koji su se odlučili za sklapanje braka u Banjoj Luci bio je iz Slovenije, Njemačke i Austrije – kazali su iz Gradske uprave.
Kako navode, od početka godine sklopljeni su i brakovi u kojima je jedan od supružnika bio iz Maroka, Turske, Grčke, Rusije, Venecuele te Velike Britanije.

Ističu i da su građani Libije, Crne Gore, Švajcarske, Švedske, kao i sa Kube ove godine odlučili da baš u gradu na Vrbasu uplove u bračne vode. prenosi “Hayat”.

Da se tokom godina povećava broj stranaca koji su se odlučili vjenčati u Banjoj Luci – pokazuju i podaci iz matičnog ureda.

U 2020. godini upisano je oko 45 brakova između Banjalučana i stranih državljana, a u 2019. godini upisano je oko 70 brakova u kojima je jedan od supružnika bio stranac – navode iz Gradske uprave.
Ivan Šijaković, sociolog ističe da je primjetan trend rasta sklopljenih brakova u Banjoj Luci u kojima je jedan od supružnika stranac te da je to iznenađujući podatak.

Za relativno mali grad kao što je Banja Luka, 70 slučajeva je zanimljiva cifra i pokazuje trend rasta – kazao je Šijaković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh