BiH

Uoči posjete patrijarha Porfirija: Uklonili zastavu BiH ispred zgrade Gradske uprave Doboj

Zašto je za vrijeme posjete Doboju patrijarha Porfirija s jarbola ispred zgrade Gradske uprave uklonjena zastava Bosne i Hercegovine?

zastava BiH- Avaz

Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine je jasan, ona mora biti istaknuta na svim institucijama ove države. Nepoštovanje zastave Bosne i Hercegovine predstavlja krivično djelo.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić (SNSD) kazao je da je dolazak patrijarha ispunio ovaj grad ljubavlju, a poslane su poruke jedinstva i međupoštovanja. piše “Avaz“.

No, da se ljubav i jedinstvo ne bi poremetilo, očigledno je bilo neophodno ukloniti zastavu Bosne i Hercegovine. Da bi saznali razlog uklanjanja zastave, danas smo tri puta telefonom pozvali Jerinića, ali nije odgovarao na naše pozive.

Na jedan od brojeva u Gradskoj upravi javio nam se općinski službenik koji se nije predstavio te nam je kratko kazao da je zastava danas tu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh