BiH

Dan sjećanja na šehide Bijelog Polja 2021.

Centralna manifestacija bit će održana u utorak 24. 8. 2021. godine sati na Šehidskom turbetu u Potocima.

Dan sjećanja na šehide Bijelog Polja 2021. - Mostarski.ba

Organizacija porodica šehida Udruženje “Bijelo Polje” u saradnji sa džematima Bijelog Polja, Jedinstvenom organizacijom boraca (JOB), organizacijom ratnih vojnih invalida i unijom veterana odbrambeno oslobodilačkog rata i Patriotskom ligom Mostar- Sjever u ponedjeljak 23. 8. i utorak 24. 8. 2021. godine organizuje Dan sjećanja na šehide Bijelog Polja 2021.

Kako je najavljeno u ponedjeljak 23. 8. 2021. godine poslije akšam namaza bit će upriličeno poklanjanje Hatma dove šehidima u džamiji Podgorani.

Centralna manifestacija bit će održana u utorak 24. 8. 2021. godine sati na Šehidskom turbetu u Potocima.

U 15:00 sati predviđeno je okupljanje učesnika „Marša sjećanja na šehide Bijelog Polja“ ispred džamije Podgorani.

Nakon obraćanja organizatora, u 15:10 sati planiran je polazak učesnika marša. Maršuta kretanja je: Podgorani – Humi, gdje je predviđeno kraće zadržavanje kod spomen ploče šehidima kod džamije Humi, zatim će se nastaviti prema Lišanima gdje će se učesnici također kratko zadržati kod tamošnje džamije, kao i kod džamija Potoci i Livač.

U 18:30 sati učesnici bi trebali stići na odredište, kod spomen ploče šehidima na lokalitetu Livač – polje, gdje će položiti cvijeće i odati počast a nakon čega će uslijediti povratak prema Šehidskom turbetu u Potocima. U 19:59 na ovom mjestu će se klanjati akšam namaz.

U 20:15 sati će biti upriličen prigodan program i poklanjanje hatma-dove šehidima Bijelog Polja, piše “Mostarski.ba“.

Organizatori napominju učesnike i posjetioce da se pridržavaju najnovijih preporuka FŠCZ (zaštitna maska i fizička distanca).

Dan sjećanja na šehide Bijelog Polja 2021. – Mostarski.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh