BiH

Najteža situacija u Jablanici, ugrožene kuće i objekti

Požar na području Jablanice i dalje je aktivan, a vatra se u naseljima Donja Jablanica i Komadinovo vrelo približila kućama i objektima, potvrdila je portparolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

požar - Civilna zaštita Jablanica

Kovač je rekla da se vatra na požarištu Komadinovo vrelo tokom noći stiša zbog pada temperature vazduha, ali da se dnevnim porastom temperature požar poveća.

Ona je navela da je na području Stoca požar aktivan ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, gdje gori trava, te nisko i visoko rastinje.

“Požar ne prijeti ovim naseljenim mjestima, ali je na nepristupačnom i minski sumnjivom terenu”, rekla je Kovač i dodala da su na terenu vatrogasci i lokalno stanovništvo koje pomaže pri gaženju požara.

Kovač kaže da se požar u Mostaru, na lokaciji Kvanj, jučer oko podne proširio prema naseljenom mjestu Dolovi u Stocu. prenosi “N1“.

Ona je rekla da su i ostali požari na području Mostara aktivni, te da se sa vatrenom stihijom vatrogasci bore na Čabulji i na Đubranima.

Majda Kovač je navela da će akcija gašenja požara biti nastavljena i danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh