BiH

Benjamina Karić: Grad Sarajevo osigurao 508 stipendija za učenike

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je, na svom Facebook profilu objavila je informaciju da je u ponedjeljak u sarajevskoj Vijećnici upriličena svečanost uručivanja prvog kruga ugovora o stipendiranju.

stipendije - Grad Sarajevo

Kako je navedeno, radi se o stipendijama za učenike srednjih škola s područja četiri gradske općine, uz napomenu da je ovaj projekt istaknut kao jedan od najvažnijih koje realizira Grad Sarajevo.

Karić je naglasila da je stipendiranje učenika nastavljeno i ove godine u, kako tvrdi, najvećem obimu od početka realizacije ovog projekta. prenosi “Radiosarajevo“.

Također, Karić istakla je kako je potpisan i ugovor sa JU “Studentski centar” za nabavku najpotrebnijeg inventara u iznosu od 50.000 KM.

Na Facebooku je poručeno kako “aktuelna gradska administracija želi pokazati mladima da prepoznaje i cijeni njihov trud i rad, ali i da ih ohrabri i motiviše da uspjeh i budućnost grade ovdje, u svom gradu i u svojoj zemlji”.

Podsjećamo, Grad Sarajevo osigurao je iz Budžeta Grada za 2021. godinu sredstva za isplatu 508 stipendija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh