BiH

Helikopter iz Republike Srpske gasit će požar u Federaciji BiH

Helikopterski servis Republike Srpske bit će tokom dana uključen u gašenje požara na teritoriji Federacije BiH, gdje je situacija sa požarima teža nego u RS-u, potvrdio je za Radio Republike Srpske direktor Uprave civilne zaštite RS-a Milan Novitović.

helikopteri - Slobodnabosna

“Što se tiče angažovanja helikoptera Republike Srpske, upravo smo u proceduri da Uprava civilne zaštite upućuje zahtjev Helikopterskom servisu za angažovanje na teritoriji FBiH. Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije BiH imaju sporazum koji nas obavezuje da naše raspoložive kapacitete stavimo na rapolaganje jedni drugima u ovakvim situacijama”, ističe Novitović.

Novitović dodaje da će tačan lokalitet definisati kroz direktne kontakte sa Ministarstvom sigurnosti i nadležnim službama unutar Federacije BiH, prenio je RTRS.

Podsjetimo da član Predsjedištva BiH Milorad Dodik nije dao odobrenje za korištenje helikoptera Oružanih snaga za gašenje požara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh