BiH

Pet državljana BiH u Kabulu

Pet državljana BiH nalazi se u Afganistanu, nedaleko od aerodroma u Kabuli i za sada im bezbjednost nije ugrožena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Savjetu ministara pozivajući se na informacije iz Ambasade BiH u Pakistanu.

Kabulu - Tanjug/aP

Kako se navodi, Ambasada se hitno obratila ambasadama država koje vrše evakuacije iz Kabula da bi osigurali da dođe do evakuacije državljana BiH.

Ambasada BiH u Islamabadu je informaciju o državljanima BiH u Avganistanu zaprimila telefonskim putem, kao i da im je obećana evakuacija od strane kompanija za koje rade.

Međutim, Ambasada je uspostavila kontakt i zatražila od drugih koji vrše evakuacije da osiguraju izlazak i državljanima BiH.

Ministarstvo spoljnih poslova u Savjetu ministara otvorilo je 24-časovnu liniju 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijavito informacije o državljanima BiH koji se nalaze u kriznoj zoni, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh