BiH

Otkud roza zastava s polumjesecom na ‘Anti-LGBT’ protestu u Sarajevu?!

Jedna od zastava na ovome protestu koja je bila primijetna je roza zastava sa polumjesecom, a demonstranti su poručili da je to zastava koja poziva na pokajanje sve one koji su se okupili na Povorci ponosa

Skup inicijative “Iskorak” koji se održavao kao protest zbog održavanja treće Bh. Povorke ponosa je završen, a okupljeni ispred Vječne vatre u Sarajevu su se razišli.

Glavni organizator ovog protesta Sanin Musa je poručio okupljenima da je protest završen te ih pozvao na podne namaz a zatim i na kafu.

Okupljeni u protestu “Anti LGBT” su poručili da su protiv održavanja skupa Bh. Povorke ponosa.

Jedna od zastava na ovome protestu koja je bila primijetna je roza zastava sa polumjesecom, a demonstranti su poručili da je to zastava koja poziva na pokajanje sve one koji su se okupili na Povorci ponosa.

“Znamo u kakvom društvu živimo i imamo slobodu okupljanja. Ne negiramo pravo na okupljanje, ali svi moramo očekivati da će biti jedna skupina koja će javno podići svoj glas”, rekao je ranije Musa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh