BiH

Delegacija EU i ambasade: Čestitamo na uspješnoj organizaciji Povorke ponosa koja je simbol jednakosti

S ciljem dodatnog jačanja zaštite prava na slobodu izražavanja i mirno okupljanje, pozivamo vlasti u cijeloj zemlji da i dalje rade na unapređenju zakonodavstva, navode u izjavi

povorka ponosa- avaz..

Zajedničku izjavu o održavanju Povorke ponosa u Sarajevu uputili su Ured Evropske unije u BiH (Delegacija EU i specijalni predstavnik EU), Ured Vijeća Evrope u Sarajevu, Ujedinjeni narodi u BiH, Ambasada Austrije u BiH, Diplomatski ured Kraljevine Belgije u BiH te ambasada Bugarske, Češke Republike, Francuske, Njemačke, Grčke, Hrvatske, Italije, Nizozemske, Norveške, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Španije, Švedske, Velike Britanije u BiH.

– Čestitamo Organizacionom odboru, učesnicima, domaćim institucijama i građanima BiH na uspješno organizovanoj Povorci ponosa u Sarajevu. Ova Povorka je snažan simbol jednakosti i nediskriminacije, signalizirajući da sve osobe u BiH uživaju ista ljudska prava.

Podrška vlasti u organizaciji i održavanju ovog događaja je pozitivan primjer liderstva ka osiguravanju poštivanja različitosti kao izvora snage, a ne podjela. prenosi “Avaz“.

S ciljem dodatnog jačanja zaštite prava na slobodu izražavanja i mirno okupljanje, pozivamo vlasti u cijeloj zemlji da i dalje rade na unapređenju zakonodavstva, kako bi se osigurala efektivna primjena ovih prava. To bi približilo BiH evropskim i međunarodnim standardima, te predstavljalo iskorak u ispunjavanju jednog od ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije – saopćili su.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh