BiH

Ispred Vječne vatre protest protiv Povorke ponosa: “Mi im želimo dobro, ne želimo nikoga da bijemo”

Protest se održava u centru grada, ispred Vječne vatre

protesti - Avaz

U Sarajevu je počeo protest protiv treće Povorke ponosa, a koji su organizovali Inicijativa “Iskorak” i stranka Vjera, narod i država.

Protest se održava u centru grada, ispred Vječne vatre. Za prisutne na protestima nije prihvatljiva Povorka kojom LGBT osobe ukazuju na svoj loš društveni status.

Oni su protestovali i tokom prve Povorke ponosa, a koja je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana 2019. godine. prenosi “Avaz“.

Ispred Vječne vatre govor je održao profesor Sanin Musa, koji je praćen aplauzima i tekbirima.

– Ovo nije nasilan skup. Okupilo smo se danas da protiv ovoga stanemo i kažemo riječima. Ne možemo razumjeti da ovo treba ignorisati, ne da nam naš imam i vjera – rekao je Musa.

Dalje je nastavio.

– Mi vam želimo dobro i pozivamo vas da se vratite Gospodaru. Mi ne želimo nikoga da bijemo. Vrata pokajanja su otvorena sve dok duša ne dođe u grkljan – rekao je Musa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh