BiH

Bursać o Dodiku: Ugrožava ljudske živote, dobili smo još jednog Karadžića i Mladića

Novinar i kolumnista Dragan Bursać osudio je ponašanje Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH koji ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH dok požari jedu našu zemlju.

Dragan Bursać i Milorad Dodik - Fokus.ba

“Da je samo ovo uradio u svojoj političkoj karijeri, Milorad Dodik bi u bilo kojoj zemlji svijeta završio u zatvoru jer svojom odlukom direktno ugrožava ljudske živote i imovinu građana zemlje čiji je najviši funkcioner. Zamislite vi samo profil osobe koja svjesno i namjero dopušta uništavanje svoje zemlje. Zamislite vi kakav nitkov moraš biti da bi radio to što radiš? I još gore, zamislite vi samo šta je takva osoba u stanju raditi u budućnosti. prneosi “Novi“,

Meni je kao čovjeku teško i ne mogu da vjerujem da smo dobili još jednog Radovana Karadžića ili Ratka Mladića tu gdje jeste. Ponajviše mi je teško što srpski narod u BiH ćutke prihvata ovakvu personu i dopušta joj da bruka cijeli jedan narod.

I sad na kraju zamislite situaciju u kojoj umjesto Jablanice gore dijelovi laktaške ili banjalučke opštine i zamislite da druga dva člana Predsjedništva ne daju saglasnost za podizanje protivpožarnih helikoptera? Ne možete? Naravno da ne možete ni zamisiti! E o tome se ovdje radi! Ovo nije pitanje politike nego elementarne, bazične ljudskosti. A Dodik toga nema i zato mora da ide! Zauvijek! On je naša najveća elemantarna nepogoda”, napisao je Bursać.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh