BiH

Krizni štab FBiH predložio produženje mjera za 14 dana, o početku nastave odlučivat će kantoni

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana. Štab je uveo i novu naredbu, prema kojoj će kantonalne institucije, u skladu s epidemiološkom situacijom, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave.

Koronavirus - Solomaher

Kako je saopćeno iz Ministarstva zdravstva FBiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije je 19,5 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodnu sedmicu, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, navode iz Ministarstva, pozivajući se na procjenjuju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

“Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uveo je novu naredbu, prema kojoj će nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja u saradnji s kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo kantona, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje”, navodi se u saopćenju.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u narednih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Krizni štab FMZ insistira na provođenju svih naredbi, a posebno onih koje se odnose na organizaciju vakcinacije, otvaranje punktova za masovnu vakcinaciju i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh