BiH

Komšić: Dodikova najava o otcjepljenju vrijeđa inteligenciju njegovih birača

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrno se na navode Milorada Dodika o otcjepljenju manjeg bh. entiteta.

Željko Komšić - Twitter

“Koliko su Dodikove priče o otcjepljenju smislene dovoljno govori činjenica da je po donošenju izmjena Krivičnog zakona koje se tiču zabrane negiranja genocida, obećao otcjepljenje manjeg bh. entiteta već sljedeće sedmice, pa nije ni pokušao nego kao što vidite obmanuo javnost. Sada opet priča bajke o otcjepljenju ukoliko se pojavi novi Trump, što je zaista nevjerovatna imaginacija. Pozivam ga da sačuva dostojanstvo onih koji su ga birali i da im prestane vrijeđati inteligenciju, jer za mene su to isto i jednako građani Bosne i Hercegovine kao i drugi”, kazao je Komšić. prenosi “N1“.

Dodik je gostujući na trbini “Inzkov zakon – kraj RS ili raspad Bih” u Beograd kazao kako je “ovakva Bosna i Hercegovina” neprihvatljiva za srpski narod i da ono što se sada radi “više vodi raspadu BiH”.

“Ja radim protiv ovakve BiH. Ona ne odgovara srpskom narodu”, rekao je on.

Dodao je kako je administracija američkog predsjednika Josepha Bidena nastavila politiku SAD iz ‘90-tih godina prošlog vijeka i da to nije ništa novo.

“Treba sačekati nekog novog (američkog predsjednika Donalda) Trumpa i proglasiti nezavisnost “, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh