BiH

Primopredaja doniranih 500.000 doza AstraZenece iz Austrije

Medijima će se obratiti Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ambasadorica Republike Austrije u BiH Ulrike Hartman

AstraZeneca - vijesti

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i ambasadorica Republike Austrije u BiH Ulrike Hartman obratit će se medijima, danas, utorak 10. 08. 2021. godine, nakon zvanične primopredaje donacije Republike Austrije Bosni i Hercegovini u vidu 500.000 AstraZeneca vakcina protiv koronavirusa.

Pod koordinacijom Beča do sada je više od 650.000 vakcina donacija EU stavljena na raspolaganje državama zapadnog Balkana, a BiH je od toga dobila 214.000 doza.

– Raduje me što možemo direktnom isporukom vakcina pomoći BiH – naglasio je ranije austrijski kancelar Sebastijan (Sebasatian) Kurc. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh