BiH

Sladić o neobičnoj pojavi: Mammatus oblaci u obliku ženskih grudi iznad Zenice

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH, objavio je neobičnu pojavu koja se tokom pogoršanja vremena pojavila iznad Zenice. Riječ je o “mammtus oblacima” koji su, kako Sladić kaže, u obliku ženskih grudi. Po tome su i dobili naziv.

Zenica - Facebook

“Mammatus oblaci iznad Zenice. Uvijeni prema dole nalikuju na ženske grudi. Pokazuju izrazitu nestabilnost atmosfere, kao i prisustvo snažnih silaznih strujanja.

Ako se pogleda bolje, čak ima i vrlo lijepih i rijetkih undulatus asperatus oblaka”, napisao je Sladić.
Veći dio BiH jutros je zahvatilo olujno nevrijeme. U Banjaluci je olujni vjetar čupao drveće, nosi krovove, a određena naselja su ostala bez električne energije. U drugim dijelovima zemlje, zbog začepljenja šahtova, došlo je do poplava ulica. Nevrijeme je izazvalo materijalnu štetu.

Kako je Sladić ranije je rekao, da uprkos ovom osvježenju, ni august neće nas poštediti povremeno vrlo izražene vrućine i toplotnih valova koji nepovoljno mogu utjecati na zdravlje stanovništva. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh