BiH

DODIK DOBIO NOVI POLITIČKI ŠAMAR: SPREMNI SMO DA SJEDNEMO S BOŠNJACIMA I HRVATIMA, ALI BEZ STRANACA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik očito mijenja priču i traži izlaz iz uvedenog bojkota nakon nametanja od visokog predstavnika Valentina Inzka zabranje negiranja genocida.

Milorad Dodik - Twitter

Dodik je poslije današnjeg sastanka u Beogradu kazao kako je “možda je vrijeme da se sjedne”.

Mi smo spremni da sjednemo sa političkim predstavnicima Bošnjaka i Hrvata, bez modeliranja od strane stranaca i da vidimo na koji način da dogovorimo prevazilaženje ove situacije – kaže Dodik.
Iako u toj izjavio izbjegava visokog predstavnika u jednoj drugoj izjavi, samo sat ranije, najavio je sastanak s novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, ali je to predstavio kao posve drugačiji kontekst. prenosi hayat

Sastat ćemo se sa Schmidtom kao bivšim zastupnikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke na Jahorini – kazao je Dodik navodeći da će s njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh