BiH

Džaferović: “BiH će postati funkcionalna država, Dodikova politika nikada neće uspjeti”

Član Predsjdništva BiH Šefik Džaferović, večeras na obilježavanju manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2021” je rekao da je to vrlo značajan datum za slobodu koju živimo.

“Ovih dana obilježavamo 28. godišnjicu od te slavne bitke. Pobjeda Armije Republike BiH u toj bitki na Igmanu je spriječila potpunu blokadu BiH i Sarajeva. Da se dogodilo drugačije i da Sarajevo bi bilo potpuno opkoljeno i pitanje je šta bi bilo dalje i sa Sarajevom i BiH. Jedna od ključnih bitaka. Mi se ovom prilikom sjećamo svih šehida i porodica koji su dali svoje živote za pobjedu. Odajemo im poštovanje i to ćemo raditi uvijek. Prenosit ćemo to na buduće generacije”, istaknuo je Džaferović.

Ravnopravni narodi
Naveo je i da BiH danas 28 godina nakon slavne bitke za odbranu Igmana ide dalje, te da će “BiH postati funkcionalna država, članica EU i NATO saveza.”

“Svi ljudi u BiH i svi narodi će u konačnici biti ravnopravni bez obzira gdje žive”, rekao je.

Sramne poruke
Osvrnuo se i na izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, kazavši da su to sramne poruke.

“Neka je stid i sram onoga ko takve poruke izgovara. Žao mi je što moram pomenuti njegovo ime, jer to ova manifestacija ne zaslužuje. Poruke koje je poslao Dodik i koje su upućene Bošnjacima kao narodu su sramne. To ozbiljni i odogovorni političari nikada ne rade. Pokazao se kao neznalica i kao čovjek koji ima nizak prak kritičnosti”, kazao je Džaferović i poručio: “Nikada njegova politika neće uspjeti.” prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh