BiH

Turković: Stiže pola miliona doza vakcina u BiH

Nova isporuka doza vakcina stiže 9. augusta, najavila je Bisera Turković, ministica vanjskih poslova BiH i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Bisera Turković - Azra.ba

“Pola miliona vakcina protiv koronavirusa AstraZeneca, koje su donacija Austrije, stižu u Bosnu i Hercegovinu 9. augusta. Pozivam sve građane da se odazovu na masovnu imunizaciju, iskoriste mogućnost i da se vakcinišu. Na taj način će pomoći borbu protiv zajedničkog izazova koji i dalje prijeti”, poručila je Turković na svom Twitter profilu.

Podsjećamo i Vlada FBiH je najavila dolazak pola miliona doza vakcina. Isporuka 500 hiljada kineskih vakcina koje je Vlada Federacije BiH kupila od Sinopharma trebala bi doći ovog petka. prenosi Radiosarajevo“.

Također, tvrde kako se do kraja mjeseca očekuje i isporuka 400.000 doza Pfizer vakcina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh