BiH

ZAMISLITE, MOSTAR DANAS NIJE BIO NAJTOPLIJI GRAD U BIH, VEĆ OVA DVA

vrućina - Fokus

Bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je Top 10 gradova u Bosni i Hercegovini koji su bili najtopliji u 18 sati.

Sa 39 °C Tuzla i Zenica su danas najtopliji gradovi Bosne i Hercegovine. Neobično vidjeti Mostar na poziciji broj 3, komentirao je Sladić.
Maksimalna izmjerena temepratura u 18 sati na području Bosne i Hercegovine prema gradovima izgledala je ovako:

1.Tuzla 39°C

2.Zenica 39°C

3.Mostar 38.5°C

4.Gradačac 37.6°C

5.Sarajevo 37.6°C

6.Neum 37.4°C

7.Bugojno 36.4°C

8.Bihać 35.9°C

9.Sanski Most 34.8°C

10.Ivan Sedlo 32.2°C

Šta nas očekuje sutra?

Sutra će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana moguć je poneki lokalni pljusak u Bosni.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh