BiH

Dodik pozvao sve Srbe iz RS-a da se sami prijave Tužilaštvu BiH

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagirao je danas na jučerašnje podnošenje prijave predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Ćamila Durakovića protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Milorad Dodik - Twitter

Dodik je rekao da iza ovakvih prijava stoji namjera da se novinarima zabrani da “misle, govore i informišu javnost”.

“Šta reći, imate situaciju da Ćamil Duraković, predstavnik muslimana, prijavljuje Srbina, jer misli da on krši neki zakon koji je teško dokazati. Bit će interesantno gledati kako je moguće da tužioci i sudije mogu da prihvate na ovaj način nametnutu neku pravnu odredbu, a da sami znaju da toga nema”, kaže Dodik.

Potom je dodao da je rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu, kao što je on uradio sinoć da ga ne prijavljuju “muslimani”.

“Svih nas milion i nešto da se sami prijavimo Tužilaštvu pa da vidimo šta će onda biti. Sami sebe prijavimo i kažemo ‘šta sad’, navodi Dodik. prneosu “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh