BiH

U BiH još 44 pozitivno na koronu, nema preminulih

U posljednja 24 sata u BiH su potvrđena 44 nova slučaja koronavirusa, dok novih smrtnih ishoda nije bilo, podaci su entitetskih i zavoda za javno zdravstvo Brčko distrikta.

Koronavirus test - Reuters

FBiH: 34 pozitivno, nema umrlih

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1 345 uzoraka, od kojih su 34 pozitivna na SARS-CoV-2, prenose “Vijesti“.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada su testirana ukupno 748 294 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134 463 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5 540.

RS: 10 pozitivnih, nema preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv.apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 242 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 10 osoba.

Radi se četiri muške i šest ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, pet osoba srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po dvije osobe su iz Bijeljine i Trebinja i po jedna osoba je iz Banjaluke, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Prijedora, Srpca i Čelinca.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada su potvrđena 64.442 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Od novog virusa korona do sada se oporavilo 56.008 osoba, a testirane su ukupno 289.892 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 36, u UKC 17, a u ostalim bolnicama 19. Na respiratoru su dvije osobe (obje u UKC). Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 82 osobe, a nadzor je završen kod 193.665 osoba.

U Brčko distriktu ni u posljednja 24 sata nije bilo novozaraženih ili preminulih od koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh