BiH

NEDIM SLADIĆ SE OGLASIO, OBJAVIO PODATKE: “Jasno i hrabro smo naznačili iznimno vruće i prilično teško ljeto”

Poznati sarajevski meteorolog Nedim Sladić otkrio je preko Facebooka da je Sarajevu danas nedostajalo samo 0,3 stepeni da obori rekord.

Nedim Sladić- novi.ba

On je pojasnio prethodno da je julski rekord kada je Sarajevo u pitanju 38,4 stepeni, a da je danas izmjereno 38,2 što znači da nedostaje 0,3 do novog rekorda.

Kako je naveo u komentaru, čekaju se finalni rezultati nakon kojih ćemo saznati ima li Sarajevo novi toplotni rekord.

Inače, on je ranije najavio da ćemo krajem jula i početkom augusta biti svjedoci ‘pasjim vrućinama’ pa se postavlja pitanje hoće li živa u termometru, kada je Sarajevo u pitanju, dostići 40 stepeni, prenosi “Novi“.

Jasno i hrabro smo naznačili iznimno vruće i prilično teško ljeto (La Nina slijed + ostale telekonekcije + analogija), kao i veliki broj vrelih dana – u Hercegovini preko 70, a u Bosni preko 35 (na primjeru Tuzle i Sarajeva najmanje njih 40). To se trenutno i ostvaruje, budući da smo se vodili analogijom ljeta 2012. godine, uz određene modifikacije. Dugoročna prognoza zasada vrlo uspješna, kao malo kada!

Postavit ću jedno kratko i vrlo jasno pitanje: šta ovdje nije (bilo) jasno? – napisao je Sladić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh