BiH

Čavić, Borenović i Šarović: Odluku Incka odbacujemo, bit će odgovoran za haos u zemlji

On će se vratiti kući, i ostaviti zemlju u haosu i brojnim problemima, kaže Borenović

Cavić Borenović Sarović - Avaz

Predsjednici stranaka, SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić, nakon sastanka u Banjoj Luci, na kojem su razgovarali o odluci Valentina Incka da nametne Zakon o zabrani negiranja genocida, iznijeli su jedinstven stav – odbacuju se nametnute odluke visokog predstavnika. prenosi “Avaz“.

– Parlament RS, Federacije i BiH su jedina mjesta gdje se trebaju donositi zakonska rješenja. U tom smislu, bilo koja nova odluka od novog visokog predstavnika bit će odbačena i to je jedinstven stav sa današnjeg sastanka – kazao je Šarović.

Čavić se nadovezao.

– Kome je u BiH prihvatljivo da autoriteti izvana čuvaju ovu zemlju, moraju znati da je neće sačuvati. Apsolutno je neprihvatljivo da iz bilo koje zemlje dolazi autoritet. Ne može niko da donosi odluke tako da odbacujemo sve odluke visokog predstavnika – rekao je Čavić.

Borenović je odluku Incka proglasio štetnom i lošom.

– On je najodgovorniji za sve buduće događaje u zemlji, za sve posljedice političkog haosa, koji je napravio. On će se vratiti kući, i ostaviti zemlju u haosu i brojnim problemima. Ova situacija se može prevazići, da se ovo pitanje nametnutog zakona prevaziđe. Nema učešća u zajedničkim institucijama BiH dok se ovo pitanje ne riješi. Postoji jasan stav da su ovakve odluke kontraproduktivne i dovode BiH – rekao je Borenović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh