BiH

“Od sutra srpski politički predstavnici neće učestvovati u radu institucija”

Završen je sastanak lidera stranaka iz RS koji je danas održan povodom zakona kojeg je donio Valentin Inzko o zabrani negiranja genocida. Medijima se nakon sastanka obratio Nedeljko Čubrilović.

Nedeljko Ćubrilovic - N1

“Ovaj sastanak je posljedica veoma složene situacije poslije Inzkove odluke i donošenja zakona o zabrani negiranja genocida. Danas smo imali sastanak svih lidera stranaka u RS, imali smo veoma konstruktivnu raspravu i došli smo do sljedećih zaključaka”, kazao je Čubrilović i nabrojao zaključke koji su doneseni:

– Mi, predstavnici iz RS odbacujemo nametnute odluke visokog predstavnika i smatramo ih neprihvatljivim
– Ne postoje uslovi za rad u zajedničkim institucijama, Predsjedništvu i Vijeću ministara
– Odbacujemo svako nametanje na nivou BiH i odbacujemo svak usaradnju sa visokom predstavniku
– Bilo je riječi o drugim aktivnostima u narednom periodu
– Predsjednici stranaka su dogovorili da će u proceduru biti upućena dva zakona kao reakcija na ovaj zakon, a riječ je o krivičnim zakonima

Branislav Borenović je dodao:

“Od sutra, srpski predstavnici neće učestvovati u radu i neće donositi odluke. Ja vjerujem da će postojati političke zrelosti da se ovako osjetljivo pitanje pokuša riješiti u narednom periodu”. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh