BiH

Večeras javno obraćanje: Muriz i Arijana Memić imaju važnu poruku

Arijana i Muriz Memić, sestra i otac tragično stradalog Dženana Memića, večeras će se obratiti bh. javnosti.

Arijana i Muriz Memić - Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, jučer je Sud BiH odbio zahtjev Tužilaštva da produži pritvor Alisi Mutap i ostalim osumnjičenim u ovom slučaju pa ih je pustio na slobodu uz mjere zabrane.

Tim povodom večeras će se javnosti obratiti Muriz i Arijana što je najavljeno preko Facebook grupe ‘Pravda za Dženana Memića’.

“Došlo je vrijeme da se jasno i glasno podijelimo na one koji su ZA PRAVDU I ISTINU i na one koji to NISU.
Nema više vremena za izgovore.
Na kojoj smo strani?
Večeras od 20:00h uživo će vam se obratiti Muriz i Arijana Memić preko naše stranice. Imaju važnu poruku za vas, budite tu, podijelite ovo dalje.
Ako smo voljni da je dostignemo, pravda će biti naša”, napisano je u najavi javljanja.

Podsjetimo, Sud BiH uskoro u ovom predmetu treba da potvrdi ili odbije optužnicu koje je Tužilaštvo prije nekoliko dana podiglo.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je jučer za Radiosarajevo.ba da u puštanju Alise i ostalih na slobodu ne vidi ništa tragično kada je u pitanju nastavak odvijanja procesa.

“Pritvor je mjera kojom se obezbjeđuje uspješno vođenje krivičnog postupka. Odluka Suda je zasnovana na zakonu. Ovakve odluke obično se donose u situacijama kada se vjeruje da su određene mjere zabrane sasvim dovoljne da se krivični postupak vodi i da nema potrebe pribjegavati strožijim mjerama poput pritvora. Zato mi ostaje da vjerujem da je odluka Suda pravedna. Treba reći i to da ova odluka nije konačna i da će se Tužilaštvo žaliti na istu. Dakle, trebamo sačekati i odluku apelacionog vijeća. Ali, nama je u ovom trenutku daleko bitnije da bude potvrđena optužnica”, rekao je Feraget.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh