BiH

Danas situacija u Modriči bolja: U toku čišćenje mulja, planirana dezinfekcija svih ulica

Snažna kiša sinoć izazvala je poplave u više općina u sjevernom i središnjem dijelu Bosne i Hercegovine. Meteorolozi upozoravaju na opasnosti od bujičnih poplava.

Nevrijeme zahvatilo Modriču - Nezavisne

Najteže je stanje bilo u Modriči gdje je zbog obilne kiše blokirano više prometnica. Mještani strahuju da se voda ne izlije u dvorišta i kuće.

Kako jutros javlja reporterka N1 Aleksandra Tolj – Ružić, danas je situacija bolja.

“Mnogo bolje vijesti iz BiH nego iz Njemačke. U Modriči je pričinjena materijalna šteta, poplavljena je Gradska pijaca i u ovom trenutku se vrši čišćenje mulja”, javila je i kazala:

“Cilj je da se do kraja dana uklone krupnije stvari, a u narednom periodu dezinfekcija svih gradskih ulica”.

Inače, danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. U Sarajevu djelomično vedro.

Pljuskovi i grmljavina se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh