BiH

Osman Mehmedagić predat u nadležnost Tužilaštva BiH

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) jutros je predat u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je noć proveo u pritvorskoj jedinici MUP-a KS.

Mehmedagića su jučer uhapsili pripadnici MUP-a KS nakon čega je on ispitan u ovim prostorijama te potom prevezen u Jedinicu za zadržavanje MUP-a KS. prneosi “Faktor“.

Direktor OSA-e je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

U Sarajevu je danas ispred Tužilaštva BiH zakazan protest zbog hapšenja direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Protest je planiran u 9.30 sati, a zakazivanje su potvrdili iz Koordinacije boračkih saveza FBiH zbog, kako kažu, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH.

Protesti su zakazani i u Mostaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh