BiH

Univerzitet u Sarajevu oglasio se o tvrdnjama iz Zagreba o Sebiji Izetbegović

Univerzitet u Sarajevu reagovao je nakon navoda Medicinskog fakulteta u Zagrebu kako ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima za Sebije Izetbegović, direktoricu KCUS-a.

Sebija Izetbegoviić - avaz

Iz Univerziteta u Sarajevu su kazali kako povodom informacija koje su objavljene u pojedinim medijima a u vezi sa vjerodostojnošću javnih isprava prof. dr. Sebije Izetbegović vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, žele obavijestiti javnost da Univerzitet u Sarajevu djeluje u skladu sa Planom integriteta Univerziteta u Sarajevu kojim se predviđaju mjere i aktivnosti pravne i praktične prirode u cilju otklanjanja nepravilnosti uzrokovanih svim pojavnim oblicima korupcije, neetičkog i neprofesionalnog ponašanja.
“U tom smislu, a u vezi sa potpunim rasvjetljavanjem činjenica koje su se pojavile u javnosti u vezi sa ovim slučajem Univerzitet u Sarajevu je aktima od 25. 05. 2021. i 03. 06. 2021. godine upućenim prema Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu nastojao ostvariti uvid u dokumentaciju iz službene evidencije Medicinskog fakulteta, vezanu za sticanje statusa studenta postdiplomskog studija prof. dr. Sebije Izetbegović”, kažu oni.

Utvrdivši da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu nije u posjedu potpune dokumentacije, Univerzitet u Sarajevu se 04. 06. 2021. godine, a u cilju osiguranja transparentnog odnosa Univerziteta u Sarajevu prema javnosti i cjelokupnoj društvenoj zajednici, obratio Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa molbom za dostavu javnih isprava iz službene evidencije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i molbom o potvrdi vjerodostojnosti indeksa prof. dr. Sebije Izetbegović, a koji je ranije dostavio Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, odaju dalje.

“Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je 02. 07. 2021. godine dostavio odgovor Univerzitetu u Sarajevu koji je dostavljen nadležnim institucijama na dalje postupanje. Dalje djelovanje Univerziteta u Sarajevu u ovom slučaju biće određeno postupanjem i nalozima nadležnih institucija”, zaključili su.prenosi ”

Ranije smo objavili da je Medicinski fakultet u Zagrebu potvrdio kako je prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, bila upisana na prvu godinu postdiplomskog studija u akademskoj 1992/1993. godini. Međutim, naveli su da ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima navedenim u njemu. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh