BiH

Milorad pola vijeka pije PIVO umjesto vode: Sada prvi put otkriva u kakvom mu je stanju danas organizam

Ključni period života dogodio se kada je otišao da radi u Njemačku.

Milorad Zdjelar - Screenshot

Milorad Zdjelar iz Prijedora (89) kaže da za njega ne postoji riječ “lijek” a ne zna ni za odlaske kod ljekara. Za to je, kako tvrdi, zaslužna isključivo ljubav prema pivu.

Ovaj simpatičan čovjek iz mjesta Tomašice otkriva da već 50 godina umjesto vode pije isključivo pivo. Ovo piće ušlo mu je u naviku tek kada je u mladosti otišao da radi u Njemačku, a prije toga nije bio neki ljubitelj piva, prenosi ATV.

Dok šeta ispred kuće sunčajući se po ljetnjoj žezi, Milorad otkriva da je “glavni krivac” za njegovu ljubav prema pivu bio otac, iako ga je tada gotovo poprijeko pogledao kada je prvi put probao piće.

Kaže da je probao pivo, ali mu je bilo gorko i više ga nije želio. Kao ključnu godinu spominje 1969. godinu kada je otišao da radi u Njemačku.

Otišao je, kako zove Njemačku, u “zemlju sreće” da finansijski profitira na građevini, ali prvo na šta su radne kolege Miloradu skrenule pažnju jeste, da voda nije za piće.

Tada su mu predložili da umjesto vode, pije pivo. Danas se Milorad upravo pivu “zahvaljuje” za dugovječnost i dobro raspoloženje.

Iz Njemačke se kući vratio 1991. godine, otišavši u zasluženu penziju.

Danas Milorad pored piva konzumira i dvije do tri rakije uz jutarnju kafu, dok s pivom nastavlja poslije ručka. Kada podvuče crtu, Milorad može da bude zadovoljan i sa porodične strane gledano.

Njegovo bogatstvo ogleda se i u tome što ima pet unuka, osam praunučadi, dok će u novembru prvi put postati pradeda i čukundeda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh