BiH

U Bosni i Hercegovini 12 novozaraženih koronavirusom, preminulo šest osoba

Nakon testiranja 770 uzorka u posljednja 24 sata u našoj zemlji registrovano je 12 novozaraženih osoba koronavirusom, a preminulo je šest ljudi.

Koronavirus - Twitter

Podsjetimo, jučer su testirana 1.022 uzorka od kojih su dva bila pozitivna a nije bilo preminulih.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 634 uzorka, od kojih je 10 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 729.147 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 134.109 osoba.

U Federaciji BiH u protekla 24 sata prijavljena su tri smrtna ishoda, dva u Tuzlanskom kantonu i jedan u Kantonu Sarajevo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.534.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 91 laboratorijskog uzorka, a koronavirus potvrđen je kod jedne osobe. Radi se o muškoj osobi srednje životne dobi iz Osmaka.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o osobama starije životne dobi iz Ljubinja, Teslića i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.371 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 3.790 osoba kod kojih je potvrđen test na virus. Od koronavirusa do sada se oporavilo 52.888 osoba, a testirano je ukupno 286.811 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 47, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 21, a u ostalim bolnicama 26. Na respiratoru su tri osobe. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 46 osoba, a nadzor je završen kod 193.608 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH testirano je 45 uzoraka, od čega je jedan bio pozitivan. Nije bilo smrtnih ishoda. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh