BiH

Efendić zahvalio Abazoviću na Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Semir Efendić i Dritan Abazović - Facebook

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za BiH Semir Efendić primio je danas u sjedištu stranke Dritana Abazovića predsjednika građanskog poktreta URA i potpredsjednika Vlade Crne Gore koji boravi u višednevnoj posjeti BiH.

”Dritan i ja se poznajemo još iz studenstih dana. Ostali smo u kontaktu i nakon završetka studija. Dritanova želja da unutar svoje države promijeni vladajuću strukturu koja vlada 30 godina izgledala je nerealna za jednu stranku koju vodi neko iz manjinskog naroda, ali cijeli region je imao priliku vidjeti da je to ipak uspjelo. Ovom prilikom želim da mu se zahvalim na Rezoluciji koju je usvojila Skupština Crne Gore u vezi sa genocidom u Srebrenici”, kazao je Efendić.

Abazović je već ranije najavio svoj dolazak u Srebrenicu 11. jula na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici. Na današnjem sastanku istakao je da se raduje svakom vidu saradnje ove dvije zemlje.

”Mislim da građani BiH i Crne Gore dijele mnogo toga sličnog, ali isto tako i izazovi koji stoje pred te dvije države su gotovo pa identični. Da bi došlo do neke veće transformacije, moramo se posvetiti drugačijoj viziji, moramo zaboraviti politike koje nam nisu donijele ništa dobro i shvatiti da budućnost pripada onim ljudima koji su spremni na promjene, te koji će na svaki način da promovišu nešto što je progresivno, moderno i kompaktibilno sa savremenim svijetom. Definitivno jedan veliki i pozitivni novitet na političkoj sceni BiH jeste dolazak Semira Efendića u Stranku za BiH. Kolega Semir je bio i jeste jedan od najuspješnijih načelnika u BiH. Jedan od političkih zahtjeva URE jeste da se posveti ukupnom ekonomskom progresu opština i države i vrlo često smo mi u Crnoj Gori govorili da je on kao i njegov rad pozitivan primjer za kvalitetno upravljanje koje možemo primijeniti i u našoj zemlji.”

Efendić je naglasio da je Crna Gora jedini susjed koji nema teritorijalnih i političih pretenzija prema Bosni i Hercegovini zbog čega je šansa za saradnju ove dvije države jos veća, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh