BiH

Srpski ministri odbili proglasiti 11. juli Danom žalosti u BiH

Vijeće ministara BiH je danas održalo sjednicu na kojoj je razmaralo proglašenje 11. jula Danom žalosti na području cijele Bosne i Hercegovine. Međutim, ova inicijativa nije usvojena.

vijesti

Kako je potvrđeno za N1 za ovu tačku je bilo 6 glasova “ZA” (ministri iz reda Bošnjaka i Hrvata) dok su četiri ministra iz reda Srpskog naroda glasali protiv.

U skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH i Poslovniku o radu Vijeća ministara da se donese konačna odluka, potrebo je obaviti i drugi krug glasanja. Ipak, pretpostavlja se da će i nakon drugog kruga glasanja odluka vjerovatno ostati ista.

Nedavno je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao kako prijedlog odluke da se 11. juli proglasi Danom žalosti u BiH ne može proći jer je dostavljen kasno, Vijeće ministara je ipak utvrdilo, nakon što su razmotrene sve procedure, da je sve na vrijeme ispoštovano te se o ovoj tački danas raspravljalo,pišu Vijesti

Podsjetimo da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković ranije predložila da se o ovom prijedlogu izjasni Vijeće ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh