BiH

Film “Quo Vadis, Aida?” odnio tri nagrade Austrijske filmske akademije

Tri člana ekipe koja je učestvovala u snimanju filma “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić su nagrađena na ovogodišnjim Filmskim nagradama Austrijske filmske akademije.

Que Vadis Aida - Screenshot

Naime, Christine A. Maier je osvojila nagradu za najbolju kinematografiju, Edita Malović za najbolju sporednu glumicu, a Hannes Salad za najbolji produkcijski dizajn.

Filmske nagrade Austrijske filmske akademije dodjeljuju se od 2011. godine. Mogu se takmičiti filmovi koje su finansirali austrijski izvori, ali i međunarodne koprodukcije. Ovo je, naravno, bio slučaj i sa “Quo Vadis, Aida?”.
Osim pomenute države, u realizaciji ovog izuzetno značajnog filmskog ostvaranja učestvovale su i BiH, Rumunija, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Turska. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh