BiH

Objavljena prognoza za naredna 4 dana: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u BiH

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslijepodne.

Oblačno nebo - Twitter

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni, s dnevnom temperaturom od 34 do 41 stepen.

U petak, 9. jula, očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Lokalno jače grmljavinsko nevrijeme je moguće na području sjeverne i sjeveroistočne Bosne.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 stepeni.

U subotu, 10. jula, u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano uz umjereno naoblačenje poslijepodne.

Tokom dana u većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna 21 do 27, na jugu od 30 do 36 stepeni.

U nedjelju, 11. jula, u Bosni se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano.

Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna 24 do 30, na jugu do 34 stepena.

U ponedjeljak, 12. jula, u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 32, na jugu do 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh