BiH

Matthew Palmer: “Razgovori bili dobri, još je puno posla”

Ovdje smo da izrazimo solidarnost Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu, na njenom transatlantskom putu, da damo podršku Bosni i Hercegovini u njenom kretanju, putovanju ka članstvu u Evropskoj uniji.

Matthew Palmer - Fena

To je kazao američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer koji je danas razgovarao sa liderima političkih partija u BiH i te razgovore ocijenio dobrim i konstruktivnim.

– Puno toga treba uraditi i puno je još posla pred nama, iako nije lako postići ono što se želi, ali su razgovori sa političkim liderima bili kvalitetni – ocijenio je Palmer.

Bili smo iznenađeni time, dodao je, da su pokazali spremnost da se dođe do sporazuma koji će biti od koristi Bosni i Hercegovini i njenom kretanju naprijed kao i svim građanima BiH.

– Mi nemamo nikakva rješenja, ali ono što imamo su želja i volja da pomognemo i potaknemo razgovore, kako bismo na neki način dali taj osjećaj, “injekciju” hitnosti – koliko je bitno i hitno da se ta pitanja što prije rješavaju – naglasio je Palmer.

– Postoji šansa, rekao je, da se ove godine, koja nije izborna, riješe pitanja reforme Izbornog zakona BiH, ograničena ustavna reforma, izborno zakonodavstvo, ali i ekonomska reforma, kao i pitanja koja treba rješavati da bi BiH išla ka prosperitetu i stabilnosti.

Razgovorima sa političkim predstavnicima u BiH pristustvovala je i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst, prenosi “Fena”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh