BiH

U BiH nije bilo smrtnih slučajeva od koronavirusa

U protekla 24 sata oporavila se 291 osoba

Koronavirus test - Reuters

U protekla 24 sata, U Bosni i Hercegovini, testirana su 1.383 uzorka na prisustvo koronavirusa. Virus je registriran kod 12 osoba. U istom vremenskom periodu oporavila se 291 osoba, a preminulih nije bilo.

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.024 uzorka, od kojih je 10 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječen je 126.391 pacijent. U Federaciji BiH u protekla 24 sata nisu prijavljeni novi smrtni ishodi.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.527.

Republika Srpska

U Rеpublici Srpskој u protekla 24 sata tеstirаno jе 213 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus pоtvrđеn је kоd 1 оsоbе.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS-a niје priјаvljеn niјеdаn smrtni slučај. Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 64.357 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulе su ukupnо 3.784 оsоbе kоd kојe је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа.

Opоrаvile su se do sada 51.239 оsоba, а tеstirаnо је ukupnо 285.428 оsоbа.

Brčko Distrikt

U protekla 24 sata u Brčkom je registrovana 1 zaražena osoba nakon 146 testiranih. Nije prijavljen niti jedan oporavak, kao ni smrtni slučaj. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh