BiH

Ćiro Blažević: Dodik da bude predsjednik Fudbalskog saveza BiH

Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević gostujući u Pressingu na N1 u Zagrebu govorio je o potencijalu koji naša zemlja ima u nogometu, ali koji nije iskorišten do kraja.

Ciro Blažević - Screenshot

Na upit kako je moguće da BiH uprkos nogometnom talentu, osim Svjetskog prvenstva na koji je Zmajeve odveo Safet Sušić Pape, nije ostvarila veliki rezultat, Ćiro odgovara:

“Po meni, najbolji igrač ovog podneblja dok se Modrić nije pojavio, je Safet Sušić. On će mene naslijediti kao izbornik i odvest će ih na Svjetsko prvenstvo, ali oni nikako da naprave rezultat adekvatan koncentratu talenta koji imaju”, kazao je popularni Ćiro.

Kako je naveo, za atmosferu u svlačionici i među reprezentativcima je odgovorna samo jedan čovjek – selektor.

“Niko drugi ne može uticani ni ovako ni onako. Izbornik je šef, on postavlja pravila. Moraš biti uistinu pravičan, kompetentan prije svega, jer oni odmah vide da li znaš ili ne znaš”, dodao je.

Na pitanje da li je moguće da u skorijoj budućnost Zmajevi zaigraju na stadionima u Banjaluci ili Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

“Ja poznajem situaciju u Bosni i Hercegovini. Za sada je to gotovo nemoguće. Trebaju čekati malo bolja vremena i stanovita svijest stanovitih ljudi treba doći pameti. Sport je taj koji pravi mostove, on bi bio najbolja formula da se uspostavi jedna ravnoteža, tolerancija, prijateljstvo koje je bilo jedanput. Trebali bi voditi računa o tome, formirati ligu i Dodik da bude predsjednika Saveza”, kazao je Blažević. prenosi 2Byka


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh