BiH

Vijeće sigurnosti UN o ostavci Valentina Inzka

U New Yorku će danas biti održana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će biti razmatrana ostavka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka.

Valentin Inzko - Avaz.ba

Sjednica će, kako je najavljeno, biti održana u 15.00 sati po lokalnom, odnosno u 21.00 sat po srednjoevropskom vremenu.

Podsjećamo, Valentin Inzko je ostavku na mjesto visokog predstavnika podnio 27. maja, istog dana kada je Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira u BiH donio odluku da tu funkciju 1. avgusta ove godine preuzima njemački diplomata Christian Schmidt, prenosi BHRT.

Austrijanac Inzko dužnost visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini obnaša od marta 2009. godine. Prethodno je u našoj zemlji djelovao kao austrijski ambasador od 1996. do 1999. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh