BiH

Objavljena najnovija epidemiološka mapa Evrope: Zašto BiH izgleda ovako?!

Epidemiološka situacija u našoj zemlji, ako je suditi prema dnevnim brojkama i izvještajima, nikada nije bila povoljnija. Broj novozaraženih svakodnevno opada, a drastično je manje i smrtnih ishoda.

Evropski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu epidemiološku mapu Evrope, ali na njoj možemo vidjeti da je Bosna i Hercegovina označena sivom bojom. Sivom bojom na mapi ECDC-a označene su države s “nedovoljnim informacijama” ili zemlje koju su testirale manje od 300 ljudi na 100.000 stanovnika.

U momentu kada je mapa objavljena, došlo je do greške u podacima te je Hrvatska također bila u sivoj boji. Greška je ubrzo ispravljena te je ECDC upotpunio podatke te se sada Hrvatska nalazi u zelenoj boji.

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti je evropska agencija sa sjedištem u Stockholmu, a njene COVID-karte pokazatelj su i za turiste je li sigurno ići na neku destinaciju, prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh