BiH

Arijana Memić: Ko i zašto forsira priču da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći

Marsela Bajramović, advokatica policajca Josipa Barića, za kojeg je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo određivanje mjera pritvora u trajanju od mjesec dana u slučaju istrage ubistva Dženana Memića, govorila je o vještaku iz Novog Sada.

Arijana Memiić - novi

“Njega je angažovao Institut za vještačenje iz Banje Luke, koji je po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu trebao dati mišljenje da li se radi o saobraćajnoj nesreći ili ne. Dakle, gospodin Ištvan Bodel iz Novog Sada bio je na mjestu nesreće i dao je nalaz i mišljenje da se ovdje radi o saobraćajnoj nesreći. Takav je nalaz dostavio Institutu u Banjoj Luci. Nakon toga on više nije kontaktiran. Ukazano mu je da zbog ‘nekih okolnosti’ ne bi trebalo biti takvo mišljenje, što je za njega bilo sumnjivo”, otkrila je Bajramović za N1.

U međuvremenu se oglasila i Arijana Memić, Dženanova sestra.

“Kao što danas advokatica reče: ‘Javnosti je potrebna istina’.

Slažem se. Javnost treba znati da je Vrhovni sud FBiH odbacio ovaj nalaz, o tome advokatica šuti.

Na današnjem ročištu je Josipa Barića ‘branila’ upravo ovim nalazom.
I dalje se forsira priča o izmišljenoj saobraćajnoj nesreći.

Barić se danas obratio sudskom vijeću pravdajući se i rekavši da je odmah primjetio da se nešto čudno dešava, da se možda ne radi o saobraćajnoj nesreći, da se obrati pažnja. Kakav apsurd.

U pravu je naš advokat, gospodin Ifet Feraget kada kaže da bi i pojedini advokati svoje branjenike trebali braniti šutnjom”, poručila je Arijana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh