BiH

Krizni štab FBiH predložio produženje mjera

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio produženje aktuelnih mjera za narednih 14 dana.

Sarajevo - Screenshot

Podaci Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH pokazuju da su svi sedmični indikatori u padu (broj oboljelih, hospitaliziranih, broj osoba na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji te broj smrtnih slučajeva).

“Sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 7 slučajeva na 100.000 stanovnika. Uprkos znatnom poboljšanju epidemiološke situacije, i dalje je potrebno pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, s ciljem sprečavanja daljnjeg prijenosa virusa u zajednici”, kažu iz Kriznog štaba.

Takođe, podaci Zavoda za javno zdravstvo FBiH pokazuju da su do sada u Federaciji BiH jednom dozom vakcinisane 136.774 osobe, a drugom dozom 55.232 osobe, prenosi klix.ba.

Prijedlog produženja mjera bit će dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh