BiH

Šta se dešava u Općoj bolnici: Magazinović objavio status koji je mnoge uznemirio

Direktor Opće bolnice dr. Ismet Gavrankapetanović odgovorio na teške optužbe

Saša Magazinović - Faktor.ba

Državni parlamentarac i SDP-ovac Saša Magazinović oglasio se sinoć na Twitteru objavom koja je uznemirila mnoge.

Naime, Magazinović je napisao da u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” nedostaje osnovnog materijala za rad zbog čega ispaštaju pacijenti.

– Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog – nemaju je. Radili su malo debljim koncem. Razlog – nema tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a… – naveo je Magazinović.

Direktor Opće bolnice dr. Ismet Gavrankapetanović tvrdi da to nije tačno. prenosi “Avaz”.

– Vijest da nema anestezije lokalne ili konaca koju je izgovorio gospodin Magazinović je apsolutna neistina. Kako anestetika tako i šivaćeg materijala bolnica ima dovoljno. Danas je Urgentni centar Opće bolnice zbrinuo do ponoći već 120 pacijenata i molimo uvaženog zastupnika da ima poštovanja prema Općoj bolnici i da provjeri činjenice prije nego izgovori svoju konstataciju. Makar je Opća bolnica otvorena za sve dobronamjerne sugestije i diskusije. Ipak, minimum korektnosti očekujemo – naveo je Gavrankapetanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh